MENU WESELNE NA 2015 ROK

OBIAD

I Danie

  • Rosół z makaronem
  • Zupa francuska cebulowa
  • Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
  • Krem z brokułów

(do wyboru jedna propozycja)

II Danie

  • Rolada schabowa faszerowana szpinakiem i serem feta
  • Schab faszerowany w sosie borowikowym
  • Roladki drobiowe w sosie śmietanowym
  • Zraziki wieprzowe po staropolsku

(do wyboru jedna propozycja)

Ziemniaki + zestaw trzech surówek

  • Marchew
  • Kapusta biała
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta pekińska
  • Kapusta kiszona
  • Seler
  • Buraczki
  • Por

(do wyboru trzy propozycje)


Po obiadku...

DLA PAŃSTWA I PAŃSTWA GOŚCI

GRATIS

OD FIRMY W POSTACI

"DESERKU"

KOLACJE

I Kolacja

  • Zupa węgierska
  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Barszcz czerwony z uszkami

(do wyboru jedna propozycja)

II Kolacja

  • Szaszłyk drobiowy z sosem sweet chilii
  • Filet z indyka w sosie z białym winem i żurawiną
  • Karkówka duszona z warzywami
  • Gulasz tradycyjny serwowany z kaszą i buraczkami
  • Lazania z sosem bolones

(do wyboru jedna propozycja)

Dodatki

  • Ziemniaczki pure
  • Zapiekanka ziemniaczana w sosie czosnkowym
  • Ziemniaczki opiekane
  • Ryż
  • Kasza gryczana
  • Warzywa z wody

III Kolacja

  • Naleśniki ze szpinakiem zapieczone w serze żółtym na półmiskach
  • Naleśniki z mięsem na półmiskach
  • Sakiewka z ciasta francuskiego z farszem serowo-szpinakowym
  • Sakiewka z ciasta francuskiego z farszem mięsno-warzywnym
  • Krokiet mięsny
  • Krokiet z kapustą i grzybami
  • Pasztecik z mięsem i grzybami

(do wyboru jedna propozycja)

Do każdej propozycji BARSZCZYK

Zakąski

  • Swojska wędlina plus pieczone mięsa


Sałatki do wędlin

  • Jarzynowa
  • Pieczarkowa
  • Z kurczakiem i anasem
  • Wiosenna z makaronem
  • Węgierska
  • Makaronowa a-la Italia
  • Z tuńczykiem

(do wyboru dwie propozycje)

Propozycje z ryb

  • Ryba po grecku
  • Śledzik na trzy smaki (mix)
  • Filet z łososia w delikatnej galarecie
  • Dorsz w sosie śmietanowym
  • Lazania z łososiem i sosem beszamelowym
  • Ciasteczka rybne z łososia serwowane ze szpinakiem i sosem śmietanowym

(do wyboru dwie propozycje)


Galantyny

  • Schab w galarecie
  • Galaretka drobiowa
  • Roladki drobiowe nadziewane serkiem ziołowym w galarecie

(do wyboru jedna propozycja)

Dodatkowe propozycje

  • Rolada ze szpinakiem, serkiem Almette i łososiem
  • Ser mozzarella z pomidorami suszonymi i bazyliowym Pesto
  • Jaja w sosie tatarskim
  • Jaja faszerowane z sosem czosnkowym
  • Staropolski pasztet z dodatkiem dżemu cebulowego

(do wyboru trzy propozycje)